• آدرس
    تهران، زعفرانیه
    شماره تماس
    021-26805099

Warning: Illegal string offset 'title' in /home/quicksaz/public_html/wp-content/plugins/apress-core/widgets/zt_recent_portfolios_by_category.php on line 22

Warning: Illegal string offset 'category' in /home/quicksaz/public_html/wp-content/plugins/apress-core/widgets/zt_recent_portfolios_by_category.php on line 23

Warning: Illegal string offset 'number' in /home/quicksaz/public_html/wp-content/plugins/apress-core/widgets/zt_recent_portfolios_by_category.php on line 24

Warning: Illegal string offset 'title' in /home/quicksaz/public_html/wp-content/plugins/apress-core/widgets/zt_recent_portfolios_by_category.php on line 22

Warning: Illegal string offset 'category' in /home/quicksaz/public_html/wp-content/plugins/apress-core/widgets/zt_recent_portfolios_by_category.php on line 23

Warning: Illegal string offset 'number' in /home/quicksaz/public_html/wp-content/plugins/apress-core/widgets/zt_recent_portfolios_by_category.php on line 24
بستن

سقف کشسان چه معایب و مزایایی دارد؟ + انواع نورپردازی

سقف کشسان از جمله مدرن‌ترین انواع سقف‌های کاذب است که امروزه در بناهای مختلف به کار برده می‌شود. این نوع از پوشش داخلی، مخصوص کشور یا منطقه خاصی نیست و در همه مناطق بسته به سلیقه و کاربری، می‌توان از آن استفاده کرد. نکته مثبتی که در رابطه با این نوع از سقف‌ها وجود دارد، به هزینه مناسب آنها برای نصب مربوط می‌شود. اما علاوه بر این نکته مثبت، مزایای دیگری در رابطه با سقف کشسان وجود دارد که پیشنهاد می‌کنیم با ادامه متن همراه باشید تا آنها را برایتان بیان کنیم و به بررسی معایب و نکاتی در رابطه با نحوه اجرای آن نیز بپردازیم.

سقف کشسان چیست؟

امروزه صنعت ساخت و ساز از تنوع بالاتری نسبت به سابق برخوردار است. البته این موضوع طبق نیاز ایجاد شده است که تاثیر زیبایی بر محیط و کاربری بهتر، این بستر را فراهم کرده است. ضرورت به کار بردن این موضوع با ورود به تمام بناها احساس می‌شود. به زبان ساده‌تر وقتی وارد یک بنای اداری، تجاری یا مسکونی و… می‌شویم، معمولا تم اولیه بنا که شامل کف، سقف و دیوارها می‌شوند به چشم می‌خورد. از این رو توجه به ایجاد جذابیت برای این موارد از اهمیت بالایی برخوردار است.

سقف کشسان چیست

یکی از گزینه‌های امروزی که برای سقف به کار برده می‌شود تا این زیبایی را ایجاد کند و جلب توجه ویژه‌ای به همراه داشته باشد، سقف کشسان است. اما نکته جالبی که باید عنوان کرد این است که سقف کشسان تنها برای سقف مورد کاربرد ندارد. در برخی از موارد از متریال به کار برده شده در آن به عنوان یک دیوارپوش نیز به کار می‌برند که در این صورت به آن دیوار کشسان می‌گویند. حتی گاهی از آن برای سه بعدی به نظر رسیدن بعضی از قسمت‌ها و تزئینات داخلی دیگر نیز استفاده می‌کنند.

جنس سقف کشسان از چیست؟

نکته مهم دیگری که در رابطه با سقف کشسان وجود دارد و سبب متمایز شدن آن از سایر انواع و طرح‌های مختلف شده است، به جنس آن مربوط می‌شود. در واقع سقف‌های کشسان از پارچه‌هایی با جنس PVC ساخته می‌شوند که با نسبت 90 درصد از PVC ساخته شده‌اند و 5 درصد افزودنی‌های لازم و 5 درصد دیگر نیز شامل پلاستی سایزر است.

نکته‌ای که در رابطه با پلاستی سایزر به کار برده شده در آن باید در نظر داشت به ایجاد خاصیت کشسانی آن مربوط می‌شود. در واقع این متریال است که سبب شده است طرح مورد نظر را بتوان با انعطاف پذیری و کشسانی بالا ایجاد کرد. در واقع با حرارت دادن به متریال، حالت کشسانی ایجاد می‌شود و پارچه را به حد دلخواه می‌توان شکل داد و با کش آمدن به طرح مورد نظر رساند.

نکته مهمی که در رابطه با سقف کشسان بهتر است در نظر داشت و حتی جزء مزایای آن در نظر گرفت، به وجود زینک در ترکیبات آن مربوط می‌شود. وجود زینک در متریال سقف کشسان سبب ضد قارچی و ضد باکتریالی شدن آن می‌شود. وجود مقداری کلر در ترکیبات آن به ضد حریق شدن آن منجر می‌شود. انواع مختلفی از سقف کشسان وجود دارد که ممکن است نیمه شفاف، مات و یا براق باشند.

نحوه اجرای سقف کشسان چگونه است؟

درصد بالای متریال تشکیل دهنده سقف کشسان PVC است. خاصیت مهمی که در رابطه با این پارچه‌های ساخته شده از PVC وجود دارد شامل موارد زیر می‌شود:

  • کشسانی بالا
  • پایداری در کشش
  • مقاومت کافی
  • متریالی سبک و نازک

با این وجود تا حد به سزایی در اجرایی کردن سقف کشسان مشکلی ایجاد نخواهد شد. نصب سقف کشسان تخصص بالایی نیاز دارد و اغلب مهارت لازم برای اینکار باید وجود داشته باشد. در واقع ریل‌هایی در کناره‌ها لازم است تا به وسیله گیره، پارچه‌های PVC که همان سقف کاذب را تشکیل می‌دهند را نگه دارند.

ریل های سقف کشسان

ریل و گیره‌ها هستند که پارچه PVC را ثابت نگه داشته و از تغییر فرم و تغییر شکل دادن آن جلوگیری می‌کنند. اغلب ضخامتی که برای پارچه PVC در نظر گرفته می‌شود، حدود 0.18 الی 0.5 میلی‌متر است. وزن تقریبی سقف کشسان در هر متر مربع حدود نیم کیلوگرم است که برای هر سقف تا 200 کیلوگرم وزن را می‌تواند تحمل کند. در واقع سقف با ابعاد تا 100 متر را به راحتی می‌توان با آن پوشش داد.

البته باید این نکته را در نظر داشت که این متریال کاملا سبک هستند و کاربرد آن تا جای ممکن با ضخامت کم است. از این رو تقریبا وزن زیادی را به ساختمان اضافه نمی‌کند و در کنار آن زیبایی چشمگیری را ایجاد می‌کند.

مزایای اجرای سقف کشسان

ویژگی‌های مختلفی در رابطه با سقف کشسان وجود دارد که سبب استفاده بیشتر از آن برای دکوراسیون داخلی می‌شود. متریال به کار برده شده در سقف کشسان، قابلیت بالایی برای چاپ دارد که تنوعی از طرح‌ها را در اختیار سلیقه‌های مختلف قرار می‌دهد.

مزایای سقف کشسان

با این وجود از مهمترین مزایای آن می‌توان به سفارشی سازی آن اشاره کرد که تنوعی از طرح‌ها و رنگ را شامل می‌شود. این نوع از سقف کاذب قابل اجرا در انواع مجتمع‌های اداری، مسکونی، تفریحی و صنعتی و… است. علاوه بر این موارد مزایایی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد نیز برای به کارگیری سقف کشسان بهتر است در نظر گرفته شوند.

1. تمیزی و پاکیزگی همیشگی

یکی از نکاتی که باید برای مصالح ساختمانی زینتی در نظر گرفته شود، به پاکسازی و نحوه نظافت آنها مربوط می‌شود. در واقع هر قدر متریال به کار برده شده در آنها، به روز تر باشند، نکاتی مانند بهداشتی بودن، نظافت ساده، ضد گرد و غبار بودن و… بیشتر در آنها رعایت شده است. سقف کشسان امروزی نسبت به سقف‌های سنتی و قدیمی، نظافت بسیار ساده‌تری دارند. موارد زیر از جمله مزایایی هستند که در رابطه با سقف‌های کشسان و تمیزکاری آنها می‌توان بیان کرد:

  • سبب تولید گرد و غبار نمی‌شوند
  • از ایجاد گرد و غبار در پشت سقف جلوگیری می‌شود
  • ترکیبات به کار برده شده در سقف‌های کشسان حاوی زینک اکساید است که سبب پیشگیری از ایجاد و تکثیر قارچ و باکتری می‌شود
  • از این رو برای اماکنی مانند اتاق عمل، آزمایشگاه‌ها، بیمارستان و مطب پزشک گزینه بسیار مناسبی است

2. استحکام بالا و مقاوم در برابر ریزش

از نکات مهم و اصلی دیگری که در کنار نظافت ساده و زیبایی مصالح به کار برده شده در ساختمان باید در نظر داشت، به ایمنی آنها مربوط می‌شود. زمانی که حوادثی مانند زلزله یا ریزش مصالح اتفاق افتد، خاصیت انعطاف پذیری و ایمنی سقف کشسان، از بروز خطرات احتمالی ناشی از آنها جلوگیری خواهد کرد. برخی از انواع سقف‌های کشسان این قابلیت را دارند که تا 200 کیلوگرم وزن را در هر متر مربع تحمل کنند.

3. زیباسازی محیط

زیبایی سقف کشسان

طرح‌های مختلفی از اشکال و مناظر دلخواه را می‌توان به وسیله سقف کشسان ایجاد کرد تا زیبایی منحصر به فردی برای سقف ایجاد شود. نکته مهم اینکه هر طرحی که فرد در ذهن خود تصور کند که تداعی‌گر منظره‌ای خاص باشد را با سقف کشسان می‌توان به اجرا در آورد و به یک طرح منحصر به فرد دست یافت.

4. مقاوم در برابر آتش‌سوزی

متریال به کار برده شده در سقف‌های کشسان، در مقابل اشتعال مقاوم هستند. علاوه بر این موضوع در مقابل آتش شعله‌ور نمی‌شوند و کاملا نسوز هستند. حتی در بسیاری از موارد از پیشروی و گسترش آتش‌سوزی نیز جلوگیری می‌کنند.

5. نصب سریع و راحت سقف کشسان

یکی از مهمترن مزایایی که برای این نوع از سقف‌ها وجود دارد، به سرعت نصب سریع آنها مربوط می‌شود. نکته مهمتر اینکه این سقف‌ها اغلب نیاز به زیرسازی ندارند و مشتریان می‌توانند در عرض کمتر از 5 روز سفارش خود را آماده دریافت کنند.

6. قابلیت جا به جایی

فضای کم و متراژ پایینی که برای ساختمان‌ها و یا حتی برخی از فروشگاه‌های امروزی ر نظر گرفته شده است، نیاز به گزینه‌هایی برای امکان استفاده از حداکثر مکان را ایجاد کرده است. سقف کشسان این قابلیت را دارد که امکان استفاده از فضای پشت سقف را ایجاد کند. می‌توان سیستمی را روی آنها تعبیه کرد که باز و بسته شود. حتی قابلیت جابجای نیز برای آنها در نظر گرفته شده است که برای نقل مکان نیز می‌توان آنرا جابجا کرد و در محل جدید نصب کرد.

7. پوشش دهی سقف

از آنجایی که سقف کشسان نوعی سقف کاذب است، با فاصله از سقف نصب می‌شود. این موضوع می‌تواند سبب پوشاندن خرابی‌های سقف، محل عبور لوله کشی و سیم کشی، اتصالات و… شود. این موضوع زیبایی فضا را به همراه دارد و از شلوغ دیده شدن فضا جلوگیری خواهد کرد.

8. ضد رطوبت

همانطور که بیان شد، جنس سقف کشسان PVC است و خاصیت ضد رطوبتی دارد که برای محیط‌های مرطوب مانند استخرها، سالن‌های ماساژ، حمام و سرویس‌های بهداشتی، گزینه بسیار مناسبی است. علاوه بر این موضوع از ایجاد نم و رطوبت ناشی از نشت لوله نیز جلوگیری می‌کند.

9. عایق صدا

برای اینکه ساعاتی آرامش بخش در محیط فراهم شود، نیاز به مصالح ساختمانی مناسب وجود دارد. سقف‌های کشسان عایق‌های مناسبی برای صدا هستند و برای مواردی مانند سالن‌های کنفرانس، سالن‌های ضبط صدا و حتی اتاق خواب، بسیار مناسب هستند.

10. چاپ طرح دلخواه و متنوع

قابلیت چاپ بالایی برای سقف‌های کشسان وجود دارد. پارچه‌ای بودن حالت سقف‌های کشسان سبب شده است تا بتوان طرح‌های مختلف را روی آنها به چاپ رساند. وجود تنوع رنگی سبب می‌شود تا بتوان دکوراسیون را با توجه به المان‌های به کار برده شده در منزل با سلیقه خود ایجاد کرد. از این طریق به هر هماهنگی که بین لوازم و تم فضا نیاز باشد می‌توان دست یافت.

11. حالت آینه‌ای

انواع سقف کشسان

انواع مختلفی از سقف کشسان وجود دارد که یکی از آنها لاکر است. سطح این نوع کاملا شفاف و آینه‌ای است که خاصیت بازتاب کنندگی و انعکاس تصویر محیط را ایجاد می‌کند. این موضوع به بزرگ دیده شدن فضا نیز منجر می‌شود.

انواع متداول سقف کشسان

انواع مختلفی که برای سقف کشسان به کار برده می‌شود، قابلیت چاپ و پوشش‌دهی مناسب را دارد. معمولا برای اجرای آنها ابعاد سقف را در نظر می‌گیرند و در کوتاه‌ترین زمان ممکن آنها را به چاپ می‌رسانند تا آماده نصب شود. انواع سقف کشسان شامل موارد زیر است:

  1. سقف کشسان آینه‌ای: به نام براق یا شفاف نیز معروف است، نور را به راحتی عبود می‌دهد یا منعکس می‌ند و از شفافیت بالایی برخوردار است.
  2. سقف کشسان مات: نور کمتری عبود می‌دهد و کاملا منبع نور را می‌پوشاند که برای طراحی‌های ساده مناسب‌تر است.
  3. سقف کشسان نورگذر: شفاف است و نور را عبور می‌دهد از این رو بسیار مناسب برای فضاهایی که نور طبیعی هستند محسوب می‌شود.
  4. سقف کشسان ساتن: به نام پارچه‌ای نیز معروف است. حالتی بین مات و براق را دارد که کاربرد بسیار بالایی دارد. تقریبا از سایر انواع گران‌تر است و با ظرافتی که دارد برای فضاهای مجلل مانند سالن‌ها بسیار مناسب‌تر است.

چه اجزایی در سقف کشسان به کار رفته است؟

سقف کشسان یا آسمان مجازی از سه بخش اصلی تشکیل شده است که در موارد زیر آمده است:

  1. سازه آسمان مجازی: در اطراف قسمتی که سقف کشسان تعبیه می‌شود باید نصب شود.
  2. سازه‌های نورپردازی: در مواردی که نورپردازی انجام می‌شود باید نصب شود تا طبیعی به نظر برسد. سه نوع لامپ  FPL ،T5 ،LED و T4 برای آن به کار برده می‌شود که مستقیم روی سقف نصب می‌شود.
  3. تایل سقف کشسان: تایل قسمتی است که دیده می‌شود و مهمترین قسمت سقف کشسان است.

تایل سقف کشسان چیست؟

تفاوتی که سقف کشسان با سایر سقف‌های کاذب دارد، در وجود تایل است. تایل قسمتی از سقف کشسان است که طرح و رنگ مورد نظر روی آن به چاپ می‌رسد. تنوعی از مناظر زیبا را می‌توان بنا به سلیقه روی تایل اجرا کرد. می‌توان طرح‌هایی مانند آسمان مجازی، نقاشی مورد علاقه و هر طرح دیگر را روی آن ایجاد کرد. تایل‌ها در آخرین مرحله روی سقف نصب می‌شوند. از مزایای وجود تایل در سقف کشسان می‎‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نصب آسان
  • هزینه مقرون به صرفه
  • سبک
  • انواع شیشه‌ای یا طلقی (پلکسی)
  • انتخاب نوع مات و براق به دلخواه مشتری

انواع حالات نورپردازی سقف کشسان

نورپردازی سقف کشسان

نورپردازی یکی از مهمترین قسمت‌های سقف کشسان است که تا حد به سزایی در به چشم آمدن و جلوه کردن آن موثر است. با اینکه کمی تخصصی است اما می‌توان با اطلاعات زمینه‌ای در رابطه به آن تا حد به سزایی با آن آشنا شد. در ادامه انواع آنرا نام می‌بریم تا با توجه به شرایط، سلیقه و کاربری نوع مناسب را بتوان انتخاب کرد.

1. نورپردازی از رو یا Up Light

نورپردازی آپلایت سقف کشسان، برای زمانی است که ابزار آن از روبرو قابل مشاهده است و بیرون سقف نصب می‌شود. گزینه‌هایی مانند دوربین مدار بسته، لوسترها، سنسور، چراغ‌های تزئینی و… که نیاز به نصب از رو دارند، از این نوع نصب می‌شوند. روی سقف کشسان قسمتی برش داده می‌شود که این موارد نصب می‌شوند.

2. نورپردازی از کنار یا Side Light

برای این مورد از فیبرهای نوری استفاده می‌کنند تا اطراف سقف کشسان با نورپردازی مودر نظر تزئین شود. جالب است بدانید جریان در فیبرهای نوری طوری است که مناسب برای محیط‌های مرطوب و زیر آب نیز هست.

3. نورپردازی از پشت یا Back Light

در این نوع از نورپردازی سقف کشسان، منبع نور از قسمت پشت تعبیه می‌شود. معمولا این روش سبب ایجاد نور یکدست و یکسان در سقف می‌شود. معمولا منابع نوی مانند ریسه‌ها و یا لامپ‌ها با فاصله 15 سانتی از یکدیگر در پشت سقف کشسان تعبیه می‌شوند. اما طبق مورد کاربری و سلیقه فرد، ممکن است نزدیک و یا دورتر نصب شوند. این منابع نور با فاصله 25 سانت از سقف کشسان و 7 سانت از لبه‌ها قرار می‌گیرند. در این حالت منبع نور مشخص نخواهد بود و زمینه‌ای یکدست به چشم خواهد خورد.

معایب سقف کشسان چیست؟

این روش با اینکه یکی از روش‌های مدرن برای تعبیه سقف کاذب محسوب می‌شود، نواقصی نیز دارد که باید دید آیا این نواقص و معایب سقف کشسان به مزایایی که برای آن نام بردیم می‌ارزد یا خیر؟ موارد زیر از جمله معایبی هستند که برای آن می‌توان بیان کرد:

  1. کاهش قدرت انتخاب برای لامپ‌ها و منابع نور؛ زیرا باید منابع نوری انتخاب شوند که کمتر از 40 وات باشند و در فاصله مشخص نصب شوند. در غیر این صورت ممکن است تایل سقف کاذب را آب کنند و تغییر فرم دهد.
  2. برای منابع نوری باید عایق حرارتی مناسب تعبیه شود که در غیر این صورت ممکن است آسیب به ظاهر و نمای سقف کشسان وارد کند.
  3. حرارت ناشی از لامپ روی تایل سقف کشسان موثر است و ممکن است سبب ایجاد لکه شود.
  4. استفاده از نوع غیر مرغوب برای تایل ممکن است سبب ایجاد مشکل در تنفس شود؛ زیرا برخی از انواع آنها در مقابل نور آفتاب و حرارت لامپ‌های تعبیه شده گازی خارج می‌کنند که برای سیستم تنفسی مضر است و به مرور سبب بروز مشکلات تنفسی می‌شود.
  5. تنها افراد متخصص در این زمینه می‌توانند آنرا نصب کنند و ابزارهای تخصصی برای نصب آن نیاز است.
  6. پارچه‌های کشسانی که برای سقف کشسان به کار برده می‌شوند در برابر برخی از ابزارهای تیز و برنده حساس هستند که لازم است به خوبی محافظت شوند تا با آسیب دیدن یا زخمی شدن، بافت آنها به مرور از بین نرود.

جمع‌بندی

در این متن به بررسی نکات مهمی در مورد سقف کشسان پرداختیم. نمونه‌هایی که در این متن به کار برده شده است می‌تواند برای انتخاب ایده‌ای منحصر به فرد را به همراه داشته باشد. با نصب سقف کشسان تغییرات چشمگیری ایجاد می‌شود که بسیار زیبا و منحصر به فرد می‌تواند باشد و در کنار آن نیز کاربری مناسبی را برای فضا ایجاد خواهد کرد. البته بهتر است برای این منظور کیفیت مناسبی را انتخاب کنید تا با معایب بیان شده برای آن مواجه نشوید.

پست های مرتبط